keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

PLEKSIVIIKKO vol.1

Nerokkaalla nimellä varustettu Pleksiviikko pelastaa pikkulauantain ohjelmapulman tuomalla Bar Loosen lavalle kolme kovaa bändiä ja tiskille juomia tasarahahinnoilla. Kun ekan kerran bongasin Pleksiviikko-mainoksen, reaktio oli miten vois hyvin kyllä saapua vaikka jokaiselle keikalle. Tietty kaikille kesäkuun keskiviikoille osuneet iltavuorot vesitti ne pläänit heti alkuunsa, mutta onneksi kuitenki konseptin eka osui vielä toukokuun puolelle, ha!

BAR LOOSE 31.5.2017

OUTO VALO
Outo Valo oli toinen pääsyy innostua keskelle viikkoa osuneesta keikkareissusta. Aiempiin näkemiini Outo Valo keikkoihin verraten tämän keikan alkutunnelma oli kuin joku painaisi rintaan eikä pystyisi kunnolla hengittämään. Hankala pukea sanoiksi, mutta jotain synkkää vibaa oli ilmassa. Pieni valonpilkahdus kuitenkin hiipi hiljalleen esiin ja loppupuolella oli jo rennompaa. Tällä keikalla kuultiin parin uudemman lisäksi kaikki mini-LP:n biisit ja keikan kohokohdaksi itselleni nousi illan vikat Tulisissa Koukuissa sekä Ehkä Vielä Joskus. Propsit Loosen hyville saundeille niin biiseistä sai kaiken irti mitä livetilanteessa nyt voikaan saada.

Tiivistelmä: Outo Valo tekee kiehtovalla tatsilla todella kaunista musiikkia ja siihen sopivaa lyriikkaa kombon todellakin kolahtaessa. Kiitos.

LÄHTEVÄT KAUKOJUNAT
Lähtevät Kaukojunat on onnistunut osumaan muistini mustaan aukkoon sillä nimen kuullessa en edelleenkään osannut yhdistää bändiä jo pari kertaa aiemmin nähdyksi poppooksi. Iloinen yllätys oli toki taas kohdata, ei siinä mitään. Yksin en ollut muistireistailujen kanssa sillä keikalla soitettiin ihan uutta matskua ja välillä joidenkin uutukaisten sanat tuppasi unohtumaan. Huikeeta kun rumpali-laulaja meinasi että ei tästä mitään tuu ja seuraavaa biisiä vaan kehiin niin bändin kitaristi-laulaja puolusti kepittäjän oikeuksiaan ja kappale vedettiin läpi sillä KITARASOOLO. Oikein toimittu ja soolo menikin tyylipuhtaasti läpi.
"Kun oot poissa, mul on vaikeuksia perusasioissa kun oot poissaaa-aa-a-oo" ehkä muistan tän bändin next time, Kun Oot Poissa oli ainakin jo jäänyt mieleen. Lähtevät Kaukojunat tuottaa vain liiankin lämminhenkisen kuuloista matskua jotta siinä ois tarpeeksi mun makuun olevaa tarttumapintaa ja tästä johtuen yhtye on jatkossakin se kiva lisä esiintyjäkaartissa, muttei se pääsyy lähteä keikalle.

Tiivistelmä: Iloinen jälleennäkeminen(kuuleminen?) taidolla kerrottujen arkisten aihepiirien ympärillä pyörivien laulujen ja hyvän livemeiningin kanssa.

HÄIRIKÖT
Siinä vaiheessa kun Häiriköt on lavalla ei kannata enää suunnistaa sitä tiskiä kohti tai voi missata parit biisit sillä aikaa kun koittaa muodostaa huulille sanoja yksi kalja sekä toivottavasi myös sen kiitoksen. Jäisi metsähommissa moottorisahan valinnut toiseksi jos käsisahaa käsittelisi samaan tahtiin millä Häiriköt veti settinsä läpi. Nyt en tähän koita edes miettiä mitään lisättävää. Häiriköt keikat on laadultaan aina priimaa settilistasta lähtien eikä voi pettyä jos yhtyeestä pitää. Bändi seikkaillut hooveen puolella muutaman kerran aiemminkin, tästä painaen jos kiinnostaapi vilasta vanhempia juttuja.

Tiivistelmä: 6/5 !!!!

kuvasta ei saa selvää mut 14.6. Päivän Leike! 21.6. Miettiin! ja off topic 4.7. NEUROSIS aaaah!
Ihan fiiliksissä! Kaikki bändit näyttivät esimerkkiä miten perusasioilla eli kitara+rumpu+basso+laulu päästään pitkälle eikä syvällekin kolahtaviin biiseihin tarvitse ylimääräisiä krumeluureja kun kappaleiden tekotaito vain on hallussa. Ilahduttaa kun voi sanoa tuon pätevän kyllä jokaisen illan yhtyeen kohdalla.

Toivon Pleksiviikoille yhtä kovaa jatkoa jo julkaistujen keikkojen lisäksi vaikka kesällä hyvät terassikelit saattaakin rokottaa satunnaisien santereiden keikoille saapumista. Niin ja lisättäköön vielä näin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tapahtumaan saapuvan näkökulmasta miten se on ihan pirun jees jos ja kun ehtii nähdä kaikki bändit ja siitä vielä 23:45 bussilla himaan toisin kuin mitä viikonloppuiltoina. Kyl näillä kattauksilla kehtaa uhmata sitä aamuvuoroakin kuten allekirjoittanut tekikin. -kilu ✌ //YYKAAHOOVEE/

Kiitos!

+järkkäävä taho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti