torstai 3. maaliskuuta 2016

Unknown Pleasures // Eevil Stöö @ Suisto-Klubi

Kirjoitin Iso vauva Jeesus world tourin ensimmäisen keikan yhteydessä miten muut kiertuepäivämäärät eivät mitenkään onnistuneet kalenterin ollessa jo täynnä. Stöö jäi vahvasti kummittelemaan Lahden jälkeen joten hitto, siihen kalenteriin sitten raivattiin sitä tilaa ja matka kohti Hämeenlinnaa 27.2. oli sinetöity
LOKKIJAY & KVP
Tää lämppäri roikutti mua löysässä hirressä koko setin läpi. Ensimmäisen biisin aikana tiesin hyvin pian, että nyt mulla menee yli hilseen äänen pään sisällä hokiessa ei ei ei ei eiiih. Toinen kappale spiikattiin yleensä olevan se vika ja kunpa toi olisi jo siinä vaiheessa ollut mahdollista. Heeeetkonen, otan ton takaisin sillä nyt tässä sitten olikin sitä jotain ja kaulaa ei kiristänytkään enää yhtä paljoa. Kovin villi-länsi vibat ja pidin siitä miten LokkiJay ja KVP eläytyivät sanojen mukana. Heittäytymisen kanssa ei himmailtu, kirjaimellisesti, kun vikoja laineja syljettiin lattialta maaten. Kolmas kappale ja déjà-vu setin ekan kanssa. Argh. Kun huomaan ettei joku vaan yksinkertaisesti lähde, tarkkailen hieman mitä muut yleisön edustajat diggailevat. Täällä oli selkeesti kannattajia mestoilla osan räpätessä mukana ja sehän on aina hienoa menköönkin sitten miten ohi omien makumieltymyksien. 
Oli tuskallista nähdä läppäriltä missä vaiheessa settiä vasta mentiin kunnes yleisöstä lavalle nousi Marleena Arianna fiittaamaan, thank dog. useammankin biisin ajan. Lisävokalisti toi heti laahaavaan menoon uuden säväyksen ja tän keikan parhaat hetket koettiin siinä. Ohikiitävää oli nämä onnen tunteet kun viimeisiä vietiin taas duona, vaikka pakko myöntää sinne mahtuneen jälleen pari ei niin tuskaistakin momenttia. Lahdessa lämpänneen Ameeban näkisin mielelläni uusiksi, samoin Marleena Ariannan meininki alkoi kiinnostamaan. LokkiJayta ja KVP:tä kiitän ja jätän jatkamaan juttuaan, jonka päälle selkeesti jotkut muut kyllä tajusivat.

LokkiJay & KVP feat Marleena Arianna:

EEVIL STÖÖ
Oispa tän keikan voinut katsella näkyvyyden muualle kuin lavalle peittävät laput silmillä sekä kaikki muut yleisön äänet paitsi yhteislauluhetket eliminoivat korvatulpat korvissa. Nyt pään rei'istä lähinnä nousi savua kun (aivan kuten Lahdessakin näin btw huomiona) taas jotkut neropatit kuvittelivat lavan läheisyyden olevan sopivin paikka sössöttää vaikka keikka on jo hyvää vauhtia menossa?? Maksaa reilu kymppi lipusta ja tulla naureskelemaan "hyvin sä vedät". Kai oon jo niin kalkkis ettei ymmärrys riitä miksi, OI MIKSI, pitää lähetellä keikan aikana jotain sysipaskoja viiden sekunnin videoklippejä whatsappissa ja ylipäätänsä sukkuloida sosiaalisessa mediassa? Valitettavasti tätä kaikkea ei voinut välttää huomaamasta. Otan altsu/punk/rock keikkojen hanajuomasankareiden epätasapainon aiheuttamat märät vanat kintuille paljon mieluummin kuin altistun tällaiselle epäkunnioittavalle käytökselle. Hanajuomasankarit sentään läikyttelevät sen musiikin tahtiin.
Suisto-klubista on kehkeytynyt yksi mun suosikkikeikkapaikoista. Tällä kertaa Suiston taika ei kuitenkaan riittänyt loihtimaan sammakosta prinssiä yleistunnelman jääden korkeita odotuksia kolkommaksi. Onneksi turbo-kaksikko Nuori Derrick ja Stöö eivät tätä tuntuneet huomaavan. Predator-hanska on jo niittänyt mainetta ja koko Nuoren Derrickin olemus huokuu ilkikurisella virneellä maustettua hyvää meininkiä ja jäkimmäistä ei lavalta puuttunutkaan. Propsit lattialta katsottuna yleisön stage left edustukselle, sieltä kuului sing-alongit komeasti!
Viimeksi en osannut sanoa oliko setissä jotain Iso vauva Jeesus -levyn ulkopuolelta ja eihän siinä oikeutetusti ole. Ton levyn jaksaa aina kuunnella alusta loppuun ja se onkin noussut omaksi Stöö-suosikiksi kansitaiteesta lähtien. Siitä saa ihan eri vibat jos sen laittaa soimaan kävellessä ulkona kirkkaana talvipäivänä vs. yöllä bussimatkan aikana. Noi on niitä pikkuseikkoja, jotka vaikuttavat miten kovaa kulutusta levy tulee kestämään, Iso vauva Jeesukselle povaan pitkää ikää.


Encoressa tuli, nyt ilman mafia mafia mafia-huutoja, ei yhtään yllättävästi Tyyppaa viel. Oon Eazy-E:n perään huudeltiin jo alkusetistä ja noi kaksi Toonin seuraaman muodostaa aikamoisen hittikolmikon levyllä. Räjähtäiskö päät jos kuulis tossa järkässä keikallakin? Tällä kertaa Luurangon luut vei sen oman potin ja siitä on alkanut leipoutua henk. koht. suosikki, eikä vain koska lyriikoissa liihottaa useampikin siivekäs. Kultaiset leegot ois ollu siistiä kuulla uudestaan. Jännä miten näillä kahdella kokemallani keikalla oli alusta loppuun todella suuri ero Torven viedessä kyllä 6-0. Pitää selvittää kumpi on lähempänä sitä normia, seuraavia kiertuepäivämääriä odotellessa siis. "Stöön livekeikat vailla vertaa." -kilu Tunnelmat useasti mainitulta Lahden keikalta / hooveeFB


Luurangon luut @ Suisto-Klubi:

kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti