sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Super Sunnuntai TVO:lla 10.7.2016

Save the best for last ei nyt kyllä tän postauksen kohdalla päde sillä se illan paras tulee nyt heti alkuun ja voisin kaikkien muiden bändien kohdalle lyödä "ihan kiva" -leiman meinaa alkuhaippi oli aika korkee.

LOPPUSIJOITUS
Varmasti tuttua puuhaa koittaa saattaa magneetin samannimisiä napoja yhteen niiden kuitenkin vain hylkiessä toisiaan ja just kun meinaisi saada ne kohtamaan, ohi menee kuitenkin. Siinäpä tarina meikästä ja Loppusijoituksen keikoista. Viimeisin Tampereen visiitti esimerkki parhaimmillaan: "olemme bändi nimeltä Pää Kii ja soitamme tän kokoonpanon vikan keikan samana iltana tällain kahden päivän varoitusajalla" taisin sekä itkeä, että nauraa. Kunnes viimein kaikista paikoista Turku natsasi. Tre-Tku bussiin ehdin puolitoista minuuttia ennen lähtöä ja soittoaikojen aikaistumisen takia Turussakin piti hieman hölkätä jottei yksikään biisi jäisi kuulematta.
Tää bändi teki muhun aikas lähtemättömän vaikutuksen ekan keikan perusteella. Heti kun keikka TVO:lla alkoi kävi selväksi ettei se alkuihastus ole tässä välissä ehtinyt kadota minnekään. Oli siistiä kokea samaisia ouyeaah -tuntemuksia taas uudestaan kun tunnisti niitä marraskuussa(!) 2015 kuultuja mukaansa tempaavia koukkuja (jotka vieläkin killuu tiukasti kiinni poskessa). Tuttua osittain joo, turvallista -no ei. Omaan ansaanhan siinä heti astuttiin kun koitti mukamas nyökytellä tahdissa mukana ku tahtiahan voisi luonnehtia ympäriinsä poukkoilevaksi villihevoslaumaksi: ne tietää minne ne on menossa jättäen lassotyypit pyörittelemään peukaloitaan nopeiden yllätyskäännösten johdosta.

Ei tässä mitään pyörää olla uudelleen keksitty, mutta Loppusijoituksessa on vain sitä määrittelemätöntä jotain mikä kumpuaa esille etenkin livetilanteessa tehden tästä just riittävästi spessumpaa. Joku muu saattaisi ihmetellä ai niinku hä mitä, mutta eipä tätä muiden korvilla kuunnella. Toivon bändin tyypeilläkin olevan yhtä kivaa miltä näin ulkopuolisen silmiin vaikutti sillä haluan edelleen (toivottavasti paremmalla menestyksellä) seurata mitäs mitäs. Keikkoja kiitos, todellakin lähen sinne Kouvolaan tai minne vaatiikin. Ilosanomaa bändi levitti paitsi musiikillaan. mutta myös tiedolla siitä että se EP on nyt ihan oikeasti tulossa! Bandcamp-maistiasia olen kuluttanut hillitysti sillä haluan jotain hipelöitävää samalla kun luukutan ne kaikki kymmenen biisiä putkeen levyä vähän välissä käännellen.
Jaksan loputtomasti hehkuttaa miten on niin hemmetin siistiä, että ajallisesti joku parinkymmenen minuutin livemusapläjäys kuuden euron hintaan (täs illas 1,5€ per bändi!) voi saada aikaan todella vahvan elämän on ihanaa fiiliksen, kun joillekin tyypeille se vaati kaksi rekallista kamaa raahattuna isoon halliin ja artistilta vähintäänkin puolitoista tuntia tykittelyä jotta voi edes kuitata saaneensa rahoillensa vastinetta. Ois kauheeta olla tollanen tyyppi, tässä tapauksessa olen siis kerrankin erittäin onnellisessa asemassa.

Niin olihan jotain muitakin bändejä oli paikalla ja mitäpäs muuta internetti kaipaisikaan enemmän kuin lisää sössötystä.

HJÄRNBLÖDNING
Aika somaa miten toinen kerta kun nyt Hjärnblödningin näki livenä oli jälleen samoissa iltamissa Loppusijoituksen kanssa sillä bändeiltä on tulossa yhteinen splitti! Eipä ois siis paremmalla bändillä voinut edellisen jälkeen jatkaa. Keikka alkoi heti päräyttävästi rumpusetin lautasen hakeutuessa lavan lattiaan anelemaan armoa jo ennen ensimmäistäkää kapulan iskua. No such luck sillä armoa ei tunneta kun taas sai ihmetellä miten Hjärnblödning saakin ruotsin kielen kuulostamaan niin hemmetin hyvältä ja tää keikka osu ja uppos vielä paremmin mitä silloin Vastiksella. Hymyilytti bongata TVO:n tolpassa bändin vanha settilista. Kyllä siitäkin jo tietää bändinä saavuttaneensa jotain kun eturivissä on joku hyväntahtoisesti huutelemassa. Ainoa miinus mitä tälle keikalle keksin on se miten ikävä tuli meikän toisen ruottiksi itseään ilmaisevan favoritin Martyrdödin keikoille. Nähdäppä tää kaksikko joskus yhteiskeikalla +tietty Loppusijoitus vielä sinne sekaan niin uuh!
..och samma på mina dåliga svenska: jätteroligt!

TENEMENT
Tenement herätti kiinnostuksen useiden Hässäkkä-päivien ympärille ympätyiden suomikeikkojen takia. Nuo keikat kuitenkin jäivät syistä ja toisista välistä, joten yllätysesiintyjän pesti passasi paremin kuin hyvin. Selkeästi illan kepein setti toi tähän väliin mukavan freesin tuulahduksen ja TVO:llekin värikkäämpää yleisökirjoa. Keikka alkoi pienen tsekin jälkeen ilman kummempaa ilmoitusta peräti vartin aikataulusta edellä saaden jengin valumaan sukkelaan takaisin sisätiloihin. Sanan suurimmassa kohteliaisuudessaan Tenementin menossa oli hyvää musanörtti-vibaa! Erityisesti trion kitaristi-laulaja varasti shown kitarankäsittelytaidoillaan tuoden iloa sekä silmille, että korville. Levytyksiin tutustuessa mikään bändin tuotannosta ei oikein noussut ylitse muiden jättäen tarttumapinnan olemattomaksi vaikka kivalta kuulostavaa pop-rockia onkin. Livenä tää toimi mulle paljon paremmin mutten poissulje mahdollisuutta siitä että joskus joku Tenementin levytys löytäisi tiensä levyhyllyyni.

EXILENT
Mikä nyt ihan ekana bändistä jäi mieleen oli ne överimakeet tuplataustaörinät! Yllätyksenä tuli miten bändillä tuntui riittävän matskua soittaa vaikka kuinka kauan ja onneksi aikataulut olivat juosseet hieman edellä niin saatiin ainakin se kymmenisen minuuttia bonusta. Kaikki palaset oli kohillaan, nopeeta musaa, vaihtelevat vokaalit toimii, you name it ...mutta sitten kuitenkin liveen ei välittynyt samaa raivoa mikä levyä kuunnellessa kävi heti naamaan kiinni. Keikkahan siinä hetkessä oli huikee ja se liki tunti meni ihan keposasti. Nyt kuitenkin vain yksi monista nähdyistä hyvän fiiliksen jättäneistä seteistä, tähän pakostakin se ihan kiva -leima. Osoitti hyvää pelisilmää järjestäjiltä kun kisastudiota viritellessä ja bändin kysellessä paljonkos heillä olikaan vielä aikaa soittaa, screenille heijastettiin setin loppuajaksi Exilent rules ok teksti ja sekös huvitti bändiä. Hyvää mieltä vaan kaikille!

Oikein mukava ilta kaiken kaikkiaan ja olihan tää nyt tosi hyvä kattaus! 
Sitten sai taas vaihteeksi kiitä kohti bussia. -kilu ✌ //YYKAAHOOVEE//

wohoo!

Loppusijoitus @ TVO

Tenement @ TVO

Exilent @ TVO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti