sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kuukauden kuvat

Kuukauden kuvat ja Karmarock Edition! Karmarock oli aikoinaan meidän molempien vakiofestivaali, vaikka nykyään olemme melko lailla vieraantuneet tästä Harjavallan ylpeydestä monestakin eri syystä. Kyseessä on kuitenkin sen verran perinteikäs ja erikoislaatuinen tapahtuma, että menneiden vuosien muistelu on paikallaan. Kuvia tulee molemmilta tässä kuussa kaksin kappalein, sillä monien vuosien festarointisaldosta on hankala valita vain yhtä räpsyä.

Appendix ft. Herra Ylppö @ Karmarock 29.7.2006
Tää oli meikän toka Karmarokki ja sitä aikaa kun Maj Karman setti alkoi Motörheadin Orgasmatron-kappaleen Orgasmaattori -versioinnilla. Porilainen punk-yhtye Appendix julkaisi samana vuonna Syyntakeeton nimisen albumin jonka päättää  Ei raha oo mun valuuttaa uusintaversiointi johon vokaalit levyllä tarjoilee Herra Ylppö. Odotetusti samat sävelet kuultiin myös livenä! Kymmennen vuotta jo tästäkin vierähtänyt, ei kyllä uskoisi sillä kilaroinnin määrä on edelleen vakio.

 Negative @ Karmarock 28.7.2007
Kakstuhattaseiskan koittaessa oltiin ekaa kertaa yhteisvoimin liikenteessä. Tän vuoden kattaus kolahti meikäläiselle suht hyvin kun Maj Karman lisäksi Harjavallassa soitti mm Die So Fluid, Penniless, Sydän, sydän, Raadelma ja tietenkin Negative. Bändi kertoi miten olivat aikaisempina vuosina toivoneet pääsevänsä niemenomaan Karmarockiin soittaamaan, mutta eivät olleet kelvanneet kunnes nyt. Arvelivat johtuvan siitä kun olivat välissä ehtineet sekoilla tarpeeksi. Bändi oli hemmetin hyvässä vedossa ja tää keikka oli törkeen kova noussen yhdeksi suosikiksini useiden näkemieni Negative-keikkojen joukosta. Persaukisina yö viettettiin ulkosalla asfalttia kuluttaen, seuraavalla kerralla tajuttiin ottaa teltta mukaan. -kilu

Nostaligatrippeilyä näiden klippien tahtiin, NGT-klassikot toimii vuosienkin jälkeen!
 Frozen to Lose it All / Lost Soul / The Moment of Our Love


Lovex @ Karmarock 26.7.2008
Kuvanlaatu taattua 2000-luvun digikamerakamaa, ai että! Kotikylästämme ponnistava Lovex ei ehkä ole se ensimmäinen bändi, joka Karmarockista tulee mieleen. Yksi festarin vahvuuksista on kuitenkin mielestäni uskallus ottaa ohjelmistoon sellaisia artisteja ja bändejä, joita ei yleensä vastaavilla vähän enemmän undergroundiin kallistuvilla festareilla nähdä. Pystytin itse aikoinani teltan Negative-leiriin, enkä hypännyt koskaan tosissani Lovexin kyytiin, mutta tamperelaisena ei bändin tuotannolta voinut mitenkään tuohon aikaan välttyä. Vaikka Lovex ei siis omien lempibändieni joukkoon kuulu, niin Karmarockin keikka on jäänyt kuitenkin mieleen oikein mainiona, energisenä ja hittipitoisena vetona. Yleensä tapahtuman tavanomaisesta linjasta jollain tasolla poikkeavat artistit kiinnostavat ihmisiä eniten ja sen näki tälläkin keikalla lavan eteen kerääntyneen populan määrästä. Kenties Lovex sai Karmarockista haaviinsa muutaman uuden kannattajan.

Lapko @ Karmarock 31.7.2010
Kuvan ihmisolennoista vain yksi viidesosa edustaa Lapkoa, mutta rastapäinen Ville Malja lienee enemmän ja vähemmän kyseisen poppoon ruumiillistuma. Itse keikasta en suoraan sanottuna muista yhtään mitään muuta kuin sen, että Lapko taisi olla illan viimeinen esiintyjä. Seurailimme keikkaa kauempaa ja havahduimme siihen, kun Maj Karma marssi yhtäkkiä lavalle suhteellisen pellit kiinni ja pokaalin kanssa. Satakuntalaisbändit olivat kisanneet keskenään parhaan harjavaltalaisbändin tittelistä. Voittoon johtaneet seikat jäivät meille (ja varmasti monille muillekin) vähän pimentoon, mutta asian ydin lienee se, että Lapko vei pojan kotiin!

- juoksepoistytto

tästäkin tilanteesta videomatskuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti