torstai 3. joulukuuta 2015

Kuukauden kuvat

Nyt on mitä täydellisin päivä pistää alulle ihan uusi juttusarja nimeltään Kuukauden kuvat. Jipii! Molemmat hooveelaiset postaavat siis kerran kuukaudessa yhden kuvan, joka herättää muistoja tai on muuten vain onnistunut otos.

Negative @ 8-sali, Lahti 11.11.2011


Näin joulukuun kunniaksi valitsin kuvan sellaisen bändin keikalta, jonka jäsenet muistuttivat pukeutumistyylinsä puolesta erehdyttävästi joulukuusia varsinkin uransa alkuvaiheessa. Negative hallitsi meikäläisen kiertue-elämää vuosina 2009-2013 kuin mikäkin dominatrix, bändin perässä tuli kierrettyä sekä isot kaupungit että syrjäisimmät peräkylät.

Lahden 8-salin keikka oli niin sanottu "lasten keikka", eli ikärajaton sellainen. Olimme päättäneet jättää jonotuksen sillä kertaa väliin ja saavuimme paikalle kun ovet olivat olleet jo hetken avoinna. Iltamien ideanahan oli nollien puhaltaminen ja liian tunnollinen järkkäri riisti ovella tyhjän vesipullonkin pois vaikka kovasti yritin vakuutella olevani jo sen verran vanha, että mulla ei ole mitään tarvetta tulla vetämään armottomia kapinakännejä tällaiseen tapahtumaan. Negativen settilistaan tehtiin muutoksia hyvällä säkällä kerran vuodessa, joten oletimme, että tänään kuullaan taas ne samat tutut rallit. Leuat loksahtivat lattiaan kun ensimmäinen biisi olikin jotain aivan muuta kuin mihin oltiin totuttu ja illan aikana kuultiin vielä muutama muukin biisi, jotka harvemmin settilistaan eksyivät.

Meininki oli läpi keikan poikkeuksellisen kova ja porukka bailasi sydämensä kyllyydestä. Oli ihana huomata, että myös läpeensä tuttu ja kymmeniä kertoja nähty bändi pystyy vetämään maton jalkojen alta silloin kun sitä vähiten osaa odottaa.

- juoksepoistytto


Agnostic Front @  The Garage, Lontoo 17.8.2014
Keikkareissatessa ulkomailla pyrin siihen, että joka päivä olisi jotain ohjelmaa jos vain suinkin itsellä virtaa riittää. Agnostic Frontin Lontoon keikka osui passelisti viimeiselle lomapäivälle toimien loppuhuipennuksena 2014-kesän kolmetoista keikkaa neljässätoista päivässä rupeamalle, jolla se reissun ainoa keikaton päivä kului kokonaisuudessaan perse penkissä Belgia-Unkari välin junamatkalla.

The Garage on 600-henkeä vetävä paikka ja pari loppuun myytyä keikkaa oli tullut siellä tätä ennen koettua. Sen sijaan Agnostic Front oli entuudestaan vain nimeltä tuttu, joten tämä ilta toimi mukavasti "yleissivistävänä" kokemuksena. Onnistuin valitsemaan oman paikkani juurikin sopivasta kohtaa eturiviä, sillä vierustoverini sai monosta päähän porukan villiintyessä, kun taas itse selvisin ehjin nahoin ja kykenin keskittymään hyvin vain itse keikkaan. Bändin tietäville ei tule varmastikaan yllätyksenä miten Vinnie Stigma ihastutti huikealla persoonallaan! Tuolla oli erittäin hyvä meininki, vaikka varmasti joillekin AF-konkareille tämä keikka oli bändiltä väsynyttä, laulu ei kulkenut ym shaibaa, mua ei häirinnyt yhtikäs mikään! Paitsi ehkä inasen se jäbä joka sinnikkäästi oli sitä mieltä, että mun pitäisi pitää hänestä huolta jos herra Suomeen saapuisi. Drunks </3.

Keikan jälkeen stalkkaan yleensä niitä, jotka onnistuvat nappaamaan settlistan. Tämä ilta ei ollut poikkeus. Agnostic Frontille on tämän keikan perusteella sijaa omassakin hyllyssä. Vaikeaksi tekee vain se, että minkä levyn hommaisi kun omat stand out kappaleet jakautuivat keikalla paljon vanhan ja uuden tuotannon molemmin puolin, enkä mä nyt iiihan niitä kaikkia levyjä kuitenkaan tarvitse. Jos sitä 2016 koittais löytää sen oikean, heh heh.

Lontoo pieni paikka on kun kaikista undergroundeista päädyin myöhemmin samaan vaunuun juurikin settilistan saaneen tyypin ja hänen kavereidensa kanssa. Jotain juteltiin ja lopuksi sain vielä muutaman Agnostic Front tarran muistoksi. Kerrassaan onnistunut ilta! -kilu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti