sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Turned out a punk // VV:llä Sheer Mag, The Achtungs & Generals

26.11. Tännepä siis suoraan Teksti-TV 666 sulosointujen jälkeen."Keikat alkaa arkisin klo 21:00" no ei muuten ala, joten varmalla luotolla uskalsi vielä hetkesi jäädä jutustelemaan Klubille ennen Vastikselle suuntaamista. Kaikki muutkin tuntuvat tämän soittoaikojen paikkansapitämättömyyden tietävän ja ehkä siinä se ongelman ydin piilekin. Olisi kyllä todella luksusta jos soitot oikeasti alkaisivat kuten keikkapaikkojen sivuilla kerrotaan, etenkin jos saapuu paikalle kauempaa. Juoksepoistytto voisi avautua tästä(kin) aiheesta hiljattaisten kokemusten perusteella.

Generals
Sano joku punkrock bändi? Sanoisin Generals. Just sopivan räkästä ja rouheeta. Ekaa kertaa näin livenä. Näillä kuulemma kova kasettijulkasu ja en kyllä yhtään kyseenalaista tätä statementtia keikalla kuulluun perusteella. Olin erittäin tyytyväinen päätökseeni skipata Circle kokonaan, sillä en olisi halunnut missata biisiäkään. Hyvää kannatti odottaa. Ainoa miinus(?).Tällasta musaa kuunnellessa ja katsellessa tulee pohdittua kuulostaisiko tämä vieläkin paremmalta, jos poikkeaisi vesilinjalta. Kohta aukee korkki tätä menoo, äkkiä jollekin iisimmälle keikalle!

The Achtungs - ei sen iisimpi.
Kertooko väsymyksestä kun bändin soundchekkaa "Testaillaan, testaillaan" ja olin aidosti hämmentynyt kun olin olettanut poppoon vetävän in english ja nyt sit keikka alkoi ihme laivalallatuksella. Tässä oli mukana mukavan häiriintynyttä vibaa ja Joni Ekmanista kuoriutui ajoittain aika pelottavia piirteitä omaava front man, Venom -paita varmasti harkittu.

Kappaleiden joukosta erottui edukseen etenkin se missä laulettiin suffer jotain. Tätä jäi kaipailemaan siinä määrin lisää, että seuraavan levykauppavierailun yhteydessä The Achtungs - Welcome to Hell lähti muiden ostosten mukana kohti rakastavaa kotia. Kansien alta paljastui yllätyksekseni sesonkiin sopiva JOULUN PUNAINEN levyskä. Tämä suffering-biisi eli Make you feel ei ollutkaan tällä julkaisulla vaan Lies Again EP;llä. *Sensuroitua mutinaa* jos sekin out of print. Tänä vuonna julkaistu Welcome to Hell on äkäinen ja nopee. Tarttuvia, mukaansatempaavia biisejä = pants off, dance on! Täytyy muistaa laittaa sälekaihtimet aina kiinni ennen kuuntelua tai meikän kankeat tanssimuuvit voi välittyä hieman liian usealle vilkkaan kadun kulkijalle.

Sheer Mag
Tampere toimi Sheer Magin kolmen keikan pituisen Suomi-visiitin avaajana. Ihanaa, että torstaina paikalle oli tullut ihan mukavasti porukkaa. Kovilla lämppäreillä varmasti osansa asian kanssa, hyvä niin. Pääesiintyjä oli selkeästi illan kevyintä kamaa sopien silti joukon jatkoksi poppis-garage meiningillään juuri passelisti. Joskus ulkomaanihmeet höpöttelee lavalla ihan likaa, tää bändi ei onneksi turhia haaastellut vaan antoi mennä. Tykkäsin joo, mutta ei Sheer Mag nyt kauheasti saa runosuonta erityisemmin sykkimään. Osasivat soittaa, hyvii rallei..jee jee ja niin edelleen. Kävisin uudestaankin kuuntelemassa jos joskus kohdalle siunaantuu. Mun onni, että paikalliset lämppärit kolahtivat kovempaa sillä heihin varmasti törmään huomattavasti todennäköisemmin uusiksi kuin Sheer Magiin.

Erittäin kiva arki-illan keikkakattaus. Kiitos vaan järjestäjille ja bändeille! -kilu FB / @yykaahoovee





Otsikon turned out a punk on revitty Fucked Up -yhteen solistin samalla nimellä kulkevasta podcastista kun sitäkin tässä taustalla tuli pyöriteltyä. (https://audioboom.com/channel/turned-out-a-punk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti