maanantai 7. joulukuuta 2015

Lämppäribisnes vol. 4: New Deadline, The Splits @ Jäähalli, Helsinki 16.10.2015

mainboogie: Rise Against

Pitkin eurooppaa Rise Againstia tällä kiertueella lämppäsivät esim Refused, Raised Fist, Berri Txarrak sekä Great Collapse -enemmän tai vähemmän yhdessä ja erikseen. Suomi on usein oma pieni lumihiutaleensa sillä tännehän ei aina ns. normilämppärit noin vain tulekaan mukana. Näissä tilanteissa Rise Against saa listan paikallisista bändeistä, joiden joukkiosta sitten valitsevat mieluisensa. Toki aina välillä jos joku awesome person on sattunut ojentamaan jonkun todella kovan levyn Risen Timpalle niin sitten valinta voi osua myös listan ulkopuolelle. Esimerkiksi Rise Againstin ensimmäisellä Suomen keikalla vuonna 2009, heh heh. En tietty tän jäähallikeikan kohdalla voi 100% varmuudella sanoa bändivalintojen menneen mainitsemani kaavan mukaan, mutta ainakin aiemmin tuo on ollut bändillä käytäntönä ja kun tätä lämppärikaksikkoa kuuntelee, niin helposti tämän uskoisi.

NEW DEADLINE
Bändin facebookin perusteella New Deadline tuntui olevan tästä tilaisuudesta erittäin mielissään, päästessään soittamaan ilmeisesti yhden suosikeistaan kanssa. New Deadline oli mulle uusi nimi ja oli yllättävää huomata miten isojakin keikkoja heillä oli jo takanaan. Lähinnä siis juuri lämppärislotteja, mutta myös omia kiertueita Suomen ulkopuolellakin paraikaa tai tuloillaan. Toki jo noiden soittokumppaneiden perusteella osasin ennakoida ettei tää tuu olemaan mun juttu. Kuuntelin uusimman levyn läpi ja jep, varmasti uppoaisi kuin voisilmä aamupuuroon uudemman virran Rise Against faneille.
muokkailtu New Deadlinen "Abraham" musavideosta kaapatuista kuvista
Oletin New Deadlinen olevan se päälämppäri, mutta olikin kiva että aloittivat illan, no offence. Jotain oli jäänyt levyn kuuntelemisesta kuitenkin mieleen kun yhden biisin tunnistin illan aikana. Keikka itsessään ei yllättänyt mihinkään suuntaan. Iloisen oloisia jätkiä lavalla ottaen haltuun sen 25min soittoajan mitä heille suotiin. Siinähän ne kappaleet suhahtivat sisään ja ulos ilman että kiinnosti edes tietää mistä lauleskelivat. Harmitonta menoa. Havaittavissa kuitenkin vähän kansainvälisempää otetta hommassa ja varmaan niittävät enemmän arvostusta Suomen rajojen ulkopuolella. Tämmöinen meno varmaan toimii Saksassa aika hyvin? Samu Haberin jalanjälissä. Kaikkea hyvää heille!

THE SPLITS
Tälle porukalle tämä keikka tuntui olevan aika "mitä helvettiä+hymiö" -osastoa tarjoten varmasti hyvät naurut. Rise Againstin kuunteluprosentti varmaan kauniin soikea nolla bändin jäsenistön joukossa. Jos mentäisiin Risen uran alkuvuosiin, sillon tämä match tuskin olisi herättänyt samanlaisia reaktioita. Mutta nyt oltiin Jäähalilla ja itsekin ihmettelin miksi.

Olisi pitänyt kysyä keikalla mun takana olleilta, josko he olisivat halunneet tulla vieraileviksi tähdiksi tätä merkintää kirjoittamaan, sillä heillä riitti kommentoitavaa kaikkeen olennaiseen. Valikoituja paloja: heitot parrakkaasta naisesta kun oli tullut huijattu olo, kerta lavalla piti olla vain naisenergiaa, outo bassokaappi, miten jokaisessa punk-bändissä jollain lukee paidassa bitch ja sekin oli pistetty merkillem että jonkun housuissa oli reikä samassa kohtaa mitä edeltäneen bändin samaa instrumenttia soittavalla. Onneksi olivat sentään hiljaa itse keikan aikana.
juu ei ollu mitään kameraa mukana tällä keikalla ps. molemmat 7" very good shit.
Keikka! No sehän alkoi Rotten Me:llä joka on levyn avausraitanakin helevetin kova! Ehdin jo hetken fiilistellä sitä tilaa mikä mulla oli ekan bändin aikana, mutta odotettavasti joku siihen ujuttautui viereen, joten omapa oli ongelmansa kun joutui kestämään mun yhden hengen sheikkausta keikan aikana. Tykkäsin tästä keikasta todella paljon ja jos olisin vielä pari kappaletta saanut lisätä mukaan niin You Don't Get My Love ja Broken Arrow olisivat olleet ihan top notch. Keikan päätösbiisi taisi olla (kiva koittaa liki pari kk jälkikäteen muistella näitä oops) pähee Don't Fear. "Encore!" -huuto kantautui katsomosta ja jos oikein muistan bändin huutaneen takaisin "Hyvä Seppo!" (nimi muutettu) niin taisi olla sama tyyppi kyseessä kelle annoin voittamani katsomolipun. Oikeaan osoitteeseen siis meni jos näin, woop woop.

Mutta mikä sai porukan kaivelemaan puhelimiensa kameroita esiin The Splitsin aikana? Siis kyllähän nyt herra jestas kun jäähallin kokoisessa paikassa ollaan niin jotain pyroja tai pauketta pitää jostain tuutista tulla. Ensin mainittua tarjoili omalla DIY-tyylillään bändin rumpali laittaessaan symbaalit liekehtimään, eikä vain kertaalleen! Yleisö taisikin jäädä aina odottamaan tätä spektaakkelia, sen verran heräilyä oli  muutoin aika perus "odotamme vain pääbändiä" -yleisössä havaittavissa. Peukku ja pisteet huumori- sekä tilannetajusta bändille! Harmittelin jälkikäteen lyhyttä soittoaikaa useamman The Splits keikan nähneelle tutulle joka totesi että ainahan niillä on suht lyhyt setti. Tämä toimi mun ekana The Splits livekokemuksena tän vuoden aiempien tilaisuuksien jäädessä aina työvuorojen jalkoihin. Oli kivaa! Ens kertaa odotellessa.

-kilu hoovee fb / insta

kiitti:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti