keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lämppäribisnes vol. 1: Iso Auto, Wedgie @ Suistoklubi, Hämeenlinna 10.10.2015

mainboogie: Tiisu

ISO AUTO

Juoksepoistytto oli hiljattain nähnyt Iso Auton Lappeenrannassa ja keikka-arviot sieltä suunnasta oli aika karua kuultavaa ja ei herätellyt omia intressejä. No tälle keikalle en ollut alun perin edes menossa eli tämän bändin astellessa lavalle osasin vain odottaa musiikkia joka heittelee ääripäästä toiseen.
mitä sitä päillä tekiskään
Keikka aiheutti ristiriitaisia fiiliksiä sillä hitto että mukana oli mielenkiintoisia musiikillisia kikkailuja ja tätähän kuunteli ihan mielellään, mutta sitten ne lyriikat. Heh kyllä ne Patonki kipaleen alkuilainit hymähdytti siinä hetkessä ja joillekin yleisöstä taisi upota kuin veitsi voihin tai patongin kohdalla tuorejuustoon (ei creme bonjour sillä niissä on liivatetta). Myönnän, että hieman heräsi mielenkiinto tietää miten vaivattomasti bändi saa kasaan kappaleensa. Meneekö näiden sanojen taakse paljonkin ideaa ja aikaa vai pelkkää tajunnan virtaa? Ihana inhokkitermini tekotaiteellista paskaa nousee pakostakin huulille.
omaa juttua settilistoja myöten
Tulin sanoneeksi etten kyllä mitään bändin levyä keikalla kuuleman perusteella ostaisi. Kerta se pieni kiinnostus jäi kuitenkin edelleen kytemään, niin pitihän siellä Iso Auton äänipilvessä käydä kyläilemässä ja tarjolla olikin ainakin osa illan aikana soitetuista kappaleista. Musiikin toimivuusaste oli näin levytettynäkin hyvä ja mitä ihmettä sieltähän myös löytyi pari helmeä joukosta - laulut ja sanat mukaan lukien! Kuvataiteesta päätellen itselleni paremmin kolahtaneet vs kaikki mitkä tökki laulujen ja lyriikoiden puolesta jakautuivatkin kahden eri julkaisun välille. Yllätti myös biisien lyhytkestoisuus kun keikalla tuntui musisoinnin tiettyjen kappaleen kohdalla jatkuvan ja jatkuvan. Ehkä jotain soundcloudin ulkopuolelta? Vahva tunne, että Iso Auto osuu livemuodossa samalle reitille vielä joskus tulevaisuudessa. Sitä odotellessa.

Livestä pisteet siitä ettei Iso Auto kuluttanut saamaansa soittoaikaa turhaan kappaleiden välissä selittelyyn ja tästä päästäänkin illan avanneeseen bändiin paikalliseen Wedgie – orkesteriin.

WEDGIE

Aloitus oli hämmentävä bändin astellessa lavalle ja laulaja-kitaristin heti heittäytyessä polvilleen. Epäselväksi jäi oliko kitaran hihna lähtenyt alkuunsa irti vai haettiinko tässä jotain näyttävää sisääntuloa. Läskiks meni any case. Skeittipunkki / Blink182 tyyppinen länkyttely ei ole ikinä onnistunut koukuttamaan, vaikka tällekin musatyylille oli kohdallani oma otollinen aikansa. Teknisille ongelmille ei ikinä voi mitään joten siitä ei voi bändiä osoitella, mutta toistuvat ”kiva kun tulitte katsomaan meitä näin aikaiseen” tyyliset heitot ja peräti kliseisesti säästä puhuminen aiheutti lähinnä haukotusrefleksin ja vei pois siitä musiikista. Bassosoolo over sössötys olisi pelastanut jo jotain!

Illan slovarista kommentoitiin, että nyt siitäkin päästin vaikka tämä ja sen jälkeen tullut wanhempana tuotantona spiikattu biisi olivat illan musiikilliset kohokohdat tarjotessaan hieman vaihtelua muuten noin monotonisesti kulkeneeseen settiin. Kuulupi kait musatyyliin. Säätämiseen ja selittämiseen mennyt aika näkyi settilistassa aikamoisena harppauksena, taisi jäädä peräti neljä kappaletta kuulematta. Ei nyt mennyt ihan nappiin hyvän lämppärispotin täyttäminen. Itse en ainakaan jaksa tämän keikan perusteella kuunnella Wedgiesien tuotantoa tätä enempää vaan laitan enemmin vaikka ne pari Iso Auto rallia uudelle kierrokselle.


Stephen King fanbois
Tästä keikasta jäi päällimmäiseksi tunne, että nyt soitellaan ja hassutellaan noille muutamille kavereille jotka tulivat paikalle. Ei ehkä sitten edes pyritty saamaan uusia matoja koukkuun. Positiivista oli bongata settilistasta lonkkarilla (heh) jonkun sortin miniramppia kohti uskaliaasti rullaileva tikku-ihminen. Välillä on ollut havaittavissa skeittareiden suunnalta heittausta kohti lonkkausta nääs, pointsit siis bändille suvaitsevaisuudesta sekä elitistilätsän pois heittämisestä!

Jeps

Tiisua siis lämmiteltiin, siitä keikasta juoksepoistytto kirjoitteli täällä!

- kilu ✌

yykaahoovee feisbuuk / instagram

Oli kaikesta huolimatta hauska olla kuulolla:

Iso Auto / soundcloud
Wedgie / soundcloud

muoks. aargh tää ei suostu muokkaan tän tekstin ulkoasua yhtenäiseksi. Kirjavaa menoa perkele :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti