tiistai 24. tammikuuta 2017

Hyvän mielen Helatorstai-klubi 12.1.2017

Hiemanko ilahdutti bongata Päivän Leikeen nimi keikalta, joka aikataulullisesti oli kerrankin VIIMEINKIN mahdollinen. Elikkäs torstaina 12.pvä suunta oli selkeä: Helsinki ja Henry's Pub!

PASKA SAKKI
Alkuvuosi on mulla mennyt aikas kepeähkön musiikin parissa niin ai että kun Helatorstai-klubi laitettiin käyntiin oikein kunnon betonimörskälelouhintamusalla! Tai siis oikeasti alkuun taisi tulla pieni spoken word-osio, jossa ainakin mikkiständit/johdot/mitänyttielläolikaan sai osuutensa. Hyvin mahdollista myös että ton kohdalla muistikuvat meni sekaisin seuraavan esiintyjän kanssa sillä Päivän Leike ja Paska Sakki olivat aika paita+peppu mätsi ja itselleni bändien Paska Leike-kuvio selvisi vasta keikan jälkeen.
Setti oli semmoset about kymmenisen biisiä tujuja minuutin molemmin puolin keikkuvia hoosee-viisuja. Tuli mielikuva kuin laittaisi aikuisen ajamaan lapsen kolmipyörällä -eka haetaan vähän pohjatuntumaa vaappuen kunnes palat loksahtaa paikoilleen ja tahti alkaa rullata miellyttävän tasaisaisesti. Setistä silmään osui sana pizza joten eikös se pitänyt kaapata videolle vaikka tää koko klubi-ilta taltioitiin parin tyypin puolesta kokonaisuudessaan. Ties mikä prokkis siinä oli kyseessä. Oli kyllä tosi hyvä fiilis keikkaa seuratessa ja fiilis jäi päälle. Hyväntuulista menoa ja vttu kunnon musaa eikä indiehipsteröintiä jota pääkoppa kestää vain pieninä kerta-annoksina. Paska Sakki, törmäillään toivottavasti toistekin!

PÄIVÄN LEIKE
Kolmipyöräajo jatkuu, nyt vain astetta vimmatummin kunnes etupyörä pettää ja päädytään ojaan, sillä toki aina vieressä on oja kun sattuu ja tapahtuu. Valloittavaa, viihdyttävää & vaarallisia tilanteita. Sillä kombolla meni pitkän odotuksen jälkeen koittanut elämäni toinen Päivän Leike -keikka.
Harkkore on (melkein) aina namia joten sitä ei sen enempää tarvii ruotia. Kun siihen lisää elementtejä, jotka saa keikkaa seuraavan vuoron perään kelaamaan mitä vittua/fuck yeah -split, ollaan jossain perushc-jyystöstä poikkeavalla polulla, jota kiehtoo kulkea pidemmälle. Päivän Leike handlasi jälleen kerran balanssin sekoilun ja "vakavasti otettavan" bändin maastossa. Vaikka hauskaa on, ei tää oo huumoribändi. Ei silloinkaan kun sekä kitaristin että basistin hihnat petti samaan aikaan(!?).
Mitä Päivän Leike keikalta puuttuu on hiljaiset hetket. Bändin laulaja vaikuttaa aika supliikkimieheltä eikä välispiikkejä/stooria ohi hiihtävästä mummelista kuunnellessa tullut kertaakaan mieleen, että mentäiskö jo asiaan eli musaan. Osa bändin charmia etten sanoisi. Ihan uuden ulottuvuuden biisien välissä selostamiseen toikin lavan sivusta keikkaa seurannut bändin manageriksi esitelty tyyppi, jolta tuli hyvää kommentia aina välillä biisien jälkeen miten joku on oikeesti kova ja voisko jonku toisen biisin å-osaa vielä vähän miettiä. Keikan aikana tietty tarjoiltiin taustavokaaleja Paska Sakista tutun kitaristin kanssa. Nyt tajus miksi heti alkuun sanottiin, että kaikki mikit päälle. Lopussa kitaran mestaus tuhannen säpäleiksi ei jättänyt epäselväksi sen kertaisen keikan olleen sit siinä. Hemmeti, jos seuraavaan Päivän Leike keikkaan ei väliaika venyis ihan yhtä pitkäksi niin olisin perin tyytyväinen. Levyn lupailu tälle vuodelle kyllä petais sitä, että keikkojakin pukkais lisää (nim. tietty oli jo toinen reissu buukattuna tammikuun Lepispäivänä). Tähän vaikka vielä ♡, ettei jää epäselväksi päällimmäiset tunteet tästä keikasta.

WASTED
Vakkei Wasted ole ikinä ollut mulle mikään sen kummempi bändi, niin hieman harmitti kun kaikki viime vuoden puolella olleet 20-vuotisuraaa juhlistavat keikat jäi (as per usual) muiden juttujen jalkoihin. Helatorstaiklubi osui siis hyvään saumaan.
FCK NZS
Pakostakin keikkaa seuratessa tuli mieleen miten tästä sais niiiiiin paljon enemmän irti jos kappaleet olisi tuttuja. Mainiota yhteislaulumatskua! Wastedin cd-levykäisiä oon joskus lainaillu kirjastosta, mutta sekin touhu jäi pintaraapaisuksi yhtyeen tuotoksiin eli mulle taas kaikki tuli uutena paitsi se Outsider By Choice. Moni kuitenkin oli kartalla mistä on kyse ja onhan aina gutaa kuulla oldie-goldieita, jotka vissiin oli enemmän setin loppupuolella siinä vaiheessa kun laulaja-kitaristi veti loppusetin pelkkä mikki kourassa. Illan innostunut isäntä ja loppua kohden villiksi yltyneet tanssijat varmasti avitti asiaa, että Wastedista saatin irti peräti kaksi encorea. Taisin viimeksi todeta samaa, että kyllä kelpasi etenkin jos oli Wasted-fani. -kilu ✌ //YYKAAHOOVEE

Kiitokset:
tapahtuman järjestäneet ym!

Paska Sakki:

Päivän Leike:

+bounerina Päivän Leike ja uunituore musavideo Avaimet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti