keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Nyrkkipostia // Vastis 21.11.2015

Loppuunmyyty Vastavirta-klubi lauantain lumista iltaa piristämään.
J. Kiesi Grandes oli ekana. Mulle tämä oli kunnon snoozefest ja ihmetytti miksi iloliemiä kuluttaneet ja selkeästi siitä musasta nauttivat välttämättä halusivat heilua kiinni kaikissa seisoskelijoissa kun lavan edessä oli hyvin tilaa. Jotkut onneksi hiffasivat tanssilattian tarkoituksen ja pistivät jalalla koreaksi. J. Kiesin nimi on tullut vastaan useasti muulloinkin, joten oli ihan positiivista vihdoin saada musiikki nimen taakse. Tietää, ettei menetä mitään jatkossakaan.

Pääesintyjänä lavalle nousi Wasted. Joskus vuosia sitten näin bändin viimeksi ja ei mitään muistikuvia siltä keikalta. Tämä edustaa sitä sorttia punkrockia mikä ei ikinä ole itselleni aiheuttanut sen suurempia wau-elämyksiä ja setissä kaikki tulikin ihan "uutena". Outsider by Choicen sentään tunnistin. Bändiltä vaadittiin oikein tuplaencoret eli kyllä varmasti Wasted-kannattajien mieltä lämmitti saapua paikalle. Oma keskittymiskykyni ei handlannut ihan koko settiä, vaikka kova bändi kyseessä onkin omassa genressään. Salapoliisityö vielä tekemättä biisin nimen selvittämisen eteen, mutta tässä anyway näyte:

Sitten ASIAAN. Paikallinen Nyrkkitappelu veteli turpiin illan keskivaiheilla ja vei muita sen 6-0. Tosiaan paikallinen. Nyrkkiksen livemeno on tullut tutuksi muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana Pää Kii supportslottien ansioista. Laskeskelin, että keskimääräinen ajoetäisyys Tampereelta näille keikoille on ollut n. 264 km elikkäs oli jo korkea aika kokea onko menossa mitään eroa kun ollaan kotiyleisön edessä. Se on aina hyvä merkki tulevasta kun lavan edusta täytyy heti edellisen bändin lopetettua. Viikkoa aiemmin Vaasassa jengi oli ihan pähkinöinä ja päissään jo heti alkutekijöissään, Tampereella ei ihan päästy samoihin hurmoksen leveleihin, mutta tarpeeksi lähelle kylläkin.
Voi pyhä äiti nyt mennään! on takuuvarmaa livehunajaa
Setin aloitti Mimmit mimmit mimmit ja heti tokana tarjoiltiin uutta tavaraa Mitä saisi olla? No just sitä saisi olla, uusia kipaleita NÄÄS. Vasta tuon Vaasan keikan jälkeen aloin kunnolla kuuntelemaan Nyrkkitappelun levyjä vaikka kyl mun on pitäny perehtyä asiaan jo aikoja sitten ja käydä jollain Tre-keikalla mutta hupsista. Levytyksiä kuunnellessa suurena yllätyksenä tuli kaikki se rock'n'roll ja tiluttelun määrä. Mitä hittoa onko tää edes sama bändi? Jotenkin jäänyt vain mieleen se täysillä kohkaaminen ja bändiä lainaten NYT MENNÄÄN-asenne, eikä yhtikäs mikään musakikkailu. Oli päässyt käymään ilmiö blinded by live ja tämähän on vain hemmetin hyvä asia! Livemusa parasta, sillehän tämä koko vinksahtanut pikku blogimmekin perustuu. Ei edellä mainittu uutukainen, mutta tän salaa toivoinkin olevan mukana setissä (huom ekojen sekuntien huudahdukset yleisöstä aww, kuuntele bändikaverit.biisi niin tajuut):

Kelailen mielessäni takaisin alkuvuoden ensimmäisten Nyrkkitappelu kohtaamisieni pariin. Tämä kävi kahden perättäisen keikan voimin ja  päällimmäisenä on jäänyt mieleen miten tää bändi tulee päälle! Livetilanne oli kovin intensiivinen kokemus ja katsoin tuolloin parhaimmaksi pysyä hieman kauempana, vaikka eturivi ja sexilegs-mustelmat on hyvin usein se juttu. Oli hienoa huomata kahden erilaisen yleisön jälkeen ettei se paikalle saapuneiden vähälukuisuus toisena iltana vaikuttanut siihen, miten paljon bändi itsestään silti lavalla (ja sen ulkopuolella) antoi. En näiden keikkojen jälkeen kuitenkaan ollut varma mitä tästä bändistä oikeastaan olin mieltä. Pidinkö tästä? Kuuntelisinko himassa? Keikalla todellakin! Ristiriitaista, mutta kiinnostus jäi kytemään ja sehän on heti helvetisti parempi kuin heittää "ihan jees" kommenttia. Ihan jees unohtuu viimeistään seuraavana iltana, mutta pieni kipinä voi roihahtaa liekeiksi paljonkin myöhemmin.

Takaisin Vastikselle. Setissä oli jo tekstissä mainittujen lisäksi mukana näin kauniisti lueteltuna ainakin; Tahdon olla hippi, Mun äiti synnytti mut tänne laittaan paikat paskaksi, Tyttöjen farkut, uus biisi Aivovaurio (nimestä en varma), Onko sulla lupa pitää kivaa?, Tekis mieli ryöstää Siwa, Seppo Räty, Rikas läski sika, Vihaan mun bändikavereita, sekä Pamputa mua kumisella pampulla. Nyt vasta jälikäteen tajuaa yhden suosikkini En haluu kuulla sun typeriä mielipiteitä loistaneen poissaolollaan. Se kuultiin kyllä viime kerralla, kuten esim myös Rockpulsu. Propsit Nyrkkitappelulle siitä, että settilista elää ja voi hyvin eikä taida ihan täysin identtisenä pysyä keikasta toiseen. Mikäs siinä kun vastassa taitaa enemminkin olla valinnan vaikeus kun mitäs sitä seuraavaksi. Olen vahvasti sitä mieltä, että Nyrkkitappelu pitää nimenomaan kokea livenä. Enemmin vaikka ensin keikalle ja sitten käsiksi niihin levyihin. C'moon kun slovaritikin on vielä julkaisemattoman Haureus sekoittaa mun pään tasoa.
Slovari ja slovari. Onhan esim. Siwa-biisi myös sitä hidastempoisempaa menoa, mutta lyriikoiden aggressiivisemman luonteen takia en sitä kuitenkaan yhtään sen hitaampana pidä. Tää logiikka ehkä tökkii, mutta näin se vaan menee. Tästä kaikesta jäänyt pienoinen tunne, että jos alkaisin asiaa tonkimaan niin seuraavaksi mulle varmaan selviää miten tästäkin porukasta on hypetetty ties missä medioissa jo muutama vuosi sitten ja itse taas mukana tällain jälkijunassa. Hyvä juna sekin!

psst. Seuraavan kerran Nyrkkitappelun voi bongata Tampereella Yo-Talolla uuden vuoden kynnyksellä, mukana myös mm Lapinpolthajat ja Teksti-TV 666!! Taas pitäisi revetä kahteen eri paikkaan samana iltana joten äyväy jää nähtäväksi miten käy. #gigaddictproblems -kilu 


kiitti orkestereille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti