sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Turb-O-Rama pirskeet Seinäjoella Warttibaarissa

MÖTKY
Bussin ikkunasta bongattu jono Warttibaarin ulkopuolella enteili tiivistä tunnelmaa illalle. Lippujonossa kohistiin miten "ne aloittaa ihan kohta" ja kympiltä Mötkyn mökä alkoikin alakerrasta kantautua. Puikkelehtien sai vielä ihan jees paikan kun toki kiinnosti mistäs oli kysymys kun selkeästi hypetystä oli havaittavissa. Lavalla vallitsi tosi hyväntuulinen meininki, joka heijastui vahvasti myös yleisöstä. Mukana setissä oli mm pari Black Flag lainabiisiä, oi! henkinen kappale ja Negative Approachin nimiväännös Can't Tell (in the wind) No One.
mikkiständiin tarkentuneet kuvat vol. 1

Heti keikan alkuun huomion kuitenkin vei toistuva SIPSEJÄ huutelu. Kyseessä oli Mötkyn demon viimeinen kappale Rakastan Sipsejä ja kun tämä oodi hiilihydraattien yhdelle addiktoivimmista muodoista päästettiin viimeinkin valloilleen yleisöön viskottujen sipsipussien siivittämänä, kaksi asiaa oli taattua: lattialla vallitseva sipsimeri ja päähän iskostunut hokema MÄ RAKASTAN SIPSEJÄ. En tiedä mitä tältä keikalta odotin, mutta en ainakaan mitään tällaista -kirjoitettuna hymyssä suin. Kiinnostuneimmille merkinnän lopussa elävää kuvaa kyseistä biisistä fiituring 76% eturiviläisten selkää/olkapäätä/+lattiaa/kattoa jne ja joku 24% bongaa bändiä.

KEHONRAKENTAJAT
Kolmen viimeisimmän Seinäjoki-reissuni syypää on ollut bändi nimeltä Pää Kii. Tämäkin kertaisen SJK tripin voi laittaa saman orkesterin piikkiin, sillä Pää Kiin viimeisimmällä Bar 15 keikalla (linkki keikkarapsaan) yllätysnumerona toimi Kehonrakentajat -minisetti. Kehonrakentajat jäi kiinnostamaan enkä tota sanaa viljele lämpimikseni. Sopivaa ajankohtaa nähdä bändi full-miehityksellä on tullut tässä kytättyä ja mikä sen osuvampaa kuin sama hyväksi todettu keikkapaikka.
mikkiständiin tarkentuneet kuvat vol. 2 (prkl)
Rumpalin virasta vapaat jäsenet eivät sortuneet paikoillaan pönöttämiseen ja lavalla oli siis hyvin liikehdintää lauluosuuksien välissä -ekat pointsit siitä. Salilla Aina! julkaisua kuunnellessa en ollut ollenkaan rekisteröinyt kitaristin ja basistin vaihtelevan päävokalistin virkaa aika paljonkin, joten nyt livetilanteessa kun tähän seikkaan havahtui niin pisteet senkuin ropisi. Setin parhaan pokaalin vei demosuosikkini Viljanen ja demon ulkopuolisista kappaleista nousi esille etenkin Mä Voitan Tänään! Näin ensikuulemalta ja sanoituksia syynäämättä toi biisi vaikutti olevan haistakaa te/power to me anthem. Edeltävän esiintyjän lailla viimeisen kappaleen mukana tuli taas tarttuvaa korvamatomatskua kertosäkeeseen viljeltynä, nyt mentin Ei aina jaksa olla selvin päin hokeman voimin. Osa yleisöstä ainakin samastui ja hoilasi mukana.
Tästä setistä ei tainnut lainabiisejä löytyä (*muoks* tietooni tuotiin vikan eli Rahikainen -biisin olevankin Kyre & Duunarit tuotantoa, joten kovereita kaikilla, kiitos korjauksesta!), mikä tarkoittaisi bändin olevan ahkera biisien nikkaroimisen saralla (koverista huolimatta siltikin!). Keikan perusteella tulen jatkossakin tarkkailemaan Kehonrakentajat keikkapäivämääriä sillä silmällä, jos taas vaikka joku kerta tärppäisi. Vaikka sen ekan demokasetin missasinkin, niin ihan mielenkiintoista näinkin suht alkuvaiheilla alkaa seurata mitä tästä vielä kehittyykään. ps. huvitti miten mm Mötky pyöri taustalla soundcloudin kautta näitä näpytellessä ja kuitenkin se biisi mikä eniten herätti huomion olikin jo related tracks osastoa ja Kehonrakentajat matskua. Sillä lailla!

GRÖNSAKER
Taisin näyttää kysymysmerkiltä koko keikan ajan. Alkuun tuli Beastie Boysin Fight For Your Right to Party. Koitin vilkuilla settilistaa ja yleisöä miten siellä lähdettiin laulamaan mukana kun tosiaan oli vahvasti Turbonegroon liittyvät bileet ja pieni epäillys hiipi jos kaikki mitä seurasi olikin sitä itseään. I Got Erection aikana sain fläsärin Provinssiin 2005 jossa kyseistä kertsiä pyydettiin hoilaamaan mukana. Oma suhde Turbonegroon on tuo yksi festariveto ja pari kertaa on tullut bongattua nykyistä laulajaa katsomassa samoja keikkoja (Turbonegro -yhteys selvisi tosin vasta myöhemmin). Loppuosaan settiä oltiin sijoitettu lisää muidenkin bändien tuotantoa esmes Beat on the Brat by Ramones. Mulle ei syntynyt sen suurempia haluja näppäillä Spotifyn hakukentään Turbonegro, mutta olihan tämä oiva numero aihepiirin bailuihin kun kai nyt tuttuja veisuja on mukavampi laulaa mukana kun hyvää jengiä ympärillä ja soitto tulee livenä vs yksin himassa levyjä kuunnellessa.

FINAL ASSAULT
Tunnustan, että mulla on hieman huono tapa välillä muodostaa mielikuva bändin musasta joko nimen tai ulkoisen olemuksen perusteella. Nopeella fb-eventin vilkaisulla luulin seuraavaksi vuorossa olevan  jotain Mötley Crüen jalanjäljissä. Mikä helpotus kun heti keikan alkaessa kävi päivän selväksi, että nyt muuten lähtee lujaa niin mielikuvat romukoppaan kuin hommat etenemään lavalla. Final Assault alleviivasi tiukalla metallihooserässirallillaan miten tämän tyylinen musiikki pääsee todellakin parhaiten oikeuksiinsa juurikin livenä. Lisää pontta toi soittajien anteeksipyyntelemätön lavaesiintyminen ja vaikka en levytetyistä versioista bändin kohdalla innostunutkaan, livenä ei haittais nähdä toistamiseenkin sillä olihan tää nyt ihan hiton kova! Hyvä loppurutistus iltaan kuin herättelevä litsari naamaan.

Seinäjoki, olipas kivaa! -kilu ✌ //YYKAAHOOVEE

Kiitti meiningeistä:
Grönsaker (ei linkitettävää?)
+ym!

epämääräisesti kuvattu Mötky: Rakastan sipsejä

Kehonrakentajat: Rahikainen [Kyre & Duunarit]

Final Assault (en tiedä kappaletta)
#livemusabest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti