keskiviikko 26. lokakuuta 2016

22.10. Nosturissa The Heartburns +2

Tie vei tällä kertaa Nosturiin The Hearbursin takia. Alkuun kummastusta herätti miten ulkomaanvieras The Mob ei ollutkaan pääesiintyjä, ratsastettiinko nyt täysin The Heartburnsien viimeisen keikan painolla vai hä? Keikkojen jälkeen järjestys tuntui kuitenkin ihan sopivalta hitaampitempoisen The Mobin jälkeen The Heartburnsin toimiessa kuin saunakiulun viimeiset vedet kerralla kiukaalle heitettynä taaten vielä hyvät löylyt!

SILENT SCREAM
Alkuillasta oli muuta tekemistä ja mitä hieman kuuntelin Silent Screamia ennakkoon ehdin jo olla sitä mieltä ettei ole ihan hirveä menetys jos en vielä heidän aikanaan ehdi paikalle. Ratkaisevat minuutit myöhemmin alkanut keikka tuli kuitenkin nähtyä kokonaisuudessaan ja mieli muuttui jo alussa sillä en todellakaan olisi tunnistanut aiemmin kuuntelemakseni bändiksi. Kappaleista välittyi tosi päällekäyvä, paikoittain hieman jopa agressiivinen tunnelma jota kaikki ne Nosturin valot vain komppasivat vrs jos oltaisi oltu pienemmässä mestassa vähemmin valaisuin. Keikka pysy  mielenkiintoisena alusta päräyttävään loppuun asti kun basso paiskattiin lavaan sillä tatsilla, että joku yleisöstä sai keräillä jonkun pikkuosan muukanviemisiksi. Alanko lämmetä enemmän post punk meiningeille...hmm ehkäpä.

THE MOB
The Mobin aloittaessa vartin ilmoitettua soittoaikaa myöhemmin alkuun huolestuttavan väljä Nosturi olikin täyttynyt kuin varkain ja ulkonakin oli kuulemma vielä pitkälti jonoa. Harvemmin tulee nähtyä ns pidemmän linjan bändejä livenä, mutta jälleen kerran kokemus kyllä huokui lavalta. On se hienoa kun keikkaa katsoessa voi vain todeta, että tähän ei voisi lisätä mitään mikä tekisi tästä paremman, sillä on jo niin hyvä. Kesken Witch Hunt -biisin katkennut kitaranremmikään ei hidastanut menoa vaan kappale vedettiin varmoin ottein loppuun. Ajantaju hieman kärsi sillä vaikken tuotantoa tiennyt etukäteen olisi The Mobia voinut vielä parin biisin verran kuunnella lisääkin. Bändi taisi sanoa miten soittomatsku loppuu vain kesken. Noh kaikkea siis kohtuudella.

THE HEARTBURNS
Olihan tää nyt ihan hiton kova keikka, mutta jos oli ollut paikalla joko Lepiksen tai Tavastian elokuisilla keikoilla sanomassa heipat ja tää jäi välistä, niin ei sinällänsä menettänyt mitään paitsi "näin nittten vikan keikan jou" pätemiskortin. Noissa kahdessa edeltävässä oli enemmän sitä viimeisen keikan fiilistä yleisön ja bändinkin puolelta. Täällä muutamissa välispiikeissä ei asiaa enää mehusteltu ja encoren, eli sen the vikan biisin, Suicide Missionin jälkeen ei jääty kumartelemaan tai sen kummoisemmin kiittelemään kaikista vuosista yleisöä tahi soittokavereita. Ja tää oli just hyvä näin!
kuva 5.8. Tavastian keikalta, Nosturiin en ottanut kameraa mukaan
Keikkahan lähti taas viimeistään tutun aloitustrion A Bomb In My Head, Help Me Make it Through the Night & Retard on the Run jälkeen kunnolla käyntiin kun Thinkin' 'Bout You päästettiin valoilleen. Tässä vaiheessa meikän kolttu olikin odotusten mukaisesti puoliksi kaljan peitossa kun rapatessa roiskuu jne. Settilista oli The Hearburns-tuotannon hittikavalkadi kun eipä tän bändin setti oikein muutakaan osaa olla. Yleisössä toistui riemun kohahdukset läpi koko setin aina sen ja sen biisin ollessa vuorossa seuraavana. Huvitti jotkut soittoajan pituutta ihmettelemään jääneet miten ei tää nyt voinu olla tässä vaikka ihan se perus tiukka puolisen tuntiahan siinä taas vierähti.
5.8.2016, Tavastia
On fifty-fifty uudelleen löytää bändi samana vuonna kun sitten päättävät laittaa pillit pussiin. Mukavan erilaiset keikat ehdin kuitenkin The Heartburnsilta nähdä ja kyllä mieltä lämmitti bongata Helsingissä sijaitsevan levykaupan tarjonnasta Fixin' To Die LP:n eka painos, sen värikkäät kannet kun on paljon kivemmat mitä sen uusintapainoksen. Kyseisen levyn ottaessa kierrosta. tattis vaan The Heartburns! -kilu ✌ //YYKAAHOOVEE
5.8.2016 Tavastia
Näillä mentiin:
1. A Bomb in My Head
2. Help Me Make It Through the Night
3. Retard on the Run
4. Thinkin' 'Bout You
5. Monday Morning Fever
6. Cold Hell Below
7. Can't Understand
8. Got Nothin' to Prove
9. Not a Pretty Sight
10. Ain't Got a Thing
11. Outta Here
12. Who Told Ya So? 
----
13. Suicide Mission

Thanks
(muut jutut: in Germany, Tavastia, Lepis)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti